Yapay Sinir Ağları ve Zeytin Tarımı


Research Paper (undergraduate), 2018

8 Pages


Abstract or Introduction

Küresel ısınma nedeniyle ekosistem olumsuz etkilenmekte ve tarımsal alanlar yok olmaktadır. Bunun sonucu; besine ulaşamama, sağlık sorunları, göçler ve ölümlerdir. Sağlığa olumlu etkisi kanıtlanmış olan zeytin, kurak koşullara dayanıklı bir tür olmakla birlikte küresel ısınma nedeniyle gelişecek kuraklık ve su stresinden en fazla etkilenecek tarımsal ürünlerdendir. Zeytinde bulunan antioksidan, antieflamatuar, antikanserojen özellikli maddelerin kalitesinin ve üretiminin azalması dolaylı olarak sağlığı da etkileyecektir. Zeytin ve zeytinyağı örneğinde olduğu gibi hem doğal yolla beslenmede hem de yoğun bakım ve yaşlı beslenmesi gibi suni beslenmede sağlık amaçlı kullanılan besinlerin bu küresel yok oluştan korunması öncelikli olmalıdır. Bu amaçla bilinen geleneksel ve konvansiyonel yöntemlerin doğru uygulanmasının yanı sıra ileri teknolojinin tarımda aktif kullanımı gerekmektedir.

Teknolojik bir devrim niteliğinde olup güvenilirliği kanıtlanmış olan Yapay Sinir Ağları (Artificial Neural Network; ANN) bu anlamda büyük bir gelişmedir. ANN, canlılardaki nöronlara benzer şekilde paralel işleme sinirsel ağlardan oluşur ve insan beyninin basit bir kopyasıdır. ANN; biyoloji, tıp, ekonomi, tarım ve meteoroloji alanlarında kullanılmış ve olumlu etkileri kanıtlamıştır. Bu derlemede, literatür bazında elde edilen bilgiler doğrultusunda küresel ısınmaya önlem olarak ANN’nin kullanılmasının verime, kaliteye, sağlığa ve ekonomiye sağlayacağı artı katkıya dikkat çekilmek istenmiştir.

Details

Title
Yapay Sinir Ağları ve Zeytin Tarımı
College
Ankara University  (Faculty of Agriculture)
Author
Year
2018
Pages
8
Catalog Number
V421065
ISBN (eBook)
9783668687073
ISBN (Book)
9783668687080
File size
1013 KB
Language
Turkish
Keywords
yapay, sinir, ağları, zeytin, tarımı, artificial neural networks, ann, olive, olive cultivation, global warming
Quote paper
Yigit Ulukent (Author), 2018, Yapay Sinir Ağları ve Zeytin Tarımı, Munich, GRIN Verlag, https://www.grin.com/document/421065

Comments

  • No comments yet.
Look inside the ebook
Title: Yapay Sinir Ağları ve Zeytin Tarımı



Upload papers

Your term paper / thesis:

- Publication as eBook and book
- High royalties for the sales
- Completely free - with ISBN
- It only takes five minutes
- Every paper finds readers

Publish now - it's free