Loading...

La "Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels." Un exemple pararigmàtic de les biblioteques del futur

Master's Thesis 2017 49 Pages

Art - Architecture / History of Construction

Summary

El projecte que volem plantejar és la realització d’un estudi de cas al voltant de la Biblioteca Ramón Fernández Jurado de Castelldefels. Es tracta de fer servir aquest espai com a exemple paradigmàtic de les transformacions que han estat experimentant les biblioteques públiques davant la necessitat d’adaptar-se als canvis tecnològics i socials dels darrers temps.

El cert és que les biblioteques han anat acceptant progressivament que l’arribada del llibre digital i de les noves tecnologies de la informació i la comunicació anirà seguida d’una modificació dels hàbits de lectura i una transformació dels espais de conservació i difusió de la cultura escrita. També sembla probable que en el món digital la influència dels professionals de la cultura sigui menor, perquè els lectors ja fa temps que estan adoptant un paper molt més actiu, facilitat per les noves tecnologies i les xarxes socials. Per tal de seguir tenint un paper rellevant en la societat digital, les biblioteques s’han vist obligades a repensar-se i a reinventar-se, i ho hauran de seguir fent en el futur.

D’altra banda cal plantejar també l’aspecte social de les biblioteques. Fins no fa gaire llocs de lectura i relaxació, ara, i com a conseqüència dels canvis provocats per fenòmens com la crisi econòmica, l’envelliment de la població, la immigració o l’atur, les biblioteques han d’atendre moltes noves demandes per a les quals cal una gran capacitat de planificació i molta creativitat.

L’objectiu principal d’aquest estudi és el de analitzar la manera com la Biblioteca Ramón Fernández Jurado de Castelldefels ha arribat a convertir-se en un equipament cultural paradigmàtic del que han de ser les biblioteques del futur. Per aconseguir-ho haurem de veure quines són les respostes ofertes per aquest espai tant als reptes tecnològics que avui afecten a l’entorn del llibre com als canvis que estan experimentant els hàbits culturals de la ciutadania darrerament.

Details

Pages
49
Year
2017
ISBN (eBook)
9783668530331
ISBN (Book)
9783668530348
File size
2.3 MB
Language
Catalan
Catalog Number
v375769
Institution / College
Open University of Catalonia
Grade
8
Tags
biblioteca ramon fernàndez jurado castelldefels

Author

Share

Previous

Title: La "Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels." Un exemple pararigmàtic de les biblioteques del futur